فوریت های پزشکی، خدمات امداد و کمکهای اولیه را به بیماران و مصدومان حوادث مختلف را ارائه میدهد. دانشجویان این رشته به صورت نیمه متمرکز پذیرش میشوند یعنی بعد از قبولی در آزمون کتبی، یک مرحله مصاحبه حضوری با داوطلبان انجام میشود. دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که زیر نظر وزارت بهداشت هستند این رشته را در دانشکده پیراپزشکی ارائه میدهند. دانشآموختگان این رشته به عنوان عضوی از تیم سلامت، وظیفه ارائه خدمات درمانی در مواجهه با بیماران اورژانسی، مصدومین ناشی از تصادفات، حوادث و بلایا پیش از رسیدن به مراکز درمانی را بر عهده دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید اولین مرکز اورژانس پیش بیمارستانی در سال ۱۳۵۳ به صورت غیر آکادمیک اقدام به آموزش داوطلبان فوریت پزشکی در دورههای کوتاه مدت ۶ ماهه نمود. در سال ۱۳۷۹ نیز برای اولین بار دوره کاردانی این رشته تصویب شد و از طریق کنکور سراسری دانشجو گرفت.
مهارت های لازم در رشته فوریت های پزشکی
افرادی که وارد رشته و شغل حساس فوریتهای پزشکی میشوند باید خود را از هر لحاظ آماده کار در شرایط بحرانی و بر عهده گرفتن مسئولیتهای سنگین کنند. از علایق و توانایی های لازم برای ورود به این رشته میتوان موارد زیر را برشمرد:
تحصیل در رشته فوریت پزشکی
فوریت پزشکی از رشتههای علوم تجربی است و برای انتخاب آن باید در دبیرستان رشته تجربی را بخوانید و در کنکور تجربی شرکت کنید. امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. اما پذیرش در این رشته کمی متفاوت با عموم رشتهها است و به صورت نیمه متمرکز برگزار میشود. به این معنی که داوطلبان بعد از قبول شدن در کنکور کتبی، باید در آزمون و مصاحبه حضوری این رشته هم شرکت کنند که زمان آن از طریق دانشگاه به اطلاع داوطلبان میرسد. بعد از ارزیابی آزمون کتبی و مصاحبه، نتیجه نهایی پذیرش اعلام میشود. توجه داشته باشید که در حال حاضر برای کارشناسی پیوسته این رشته فقط از بین مردان دانشجو پذیرفته میشود اما برخی از دانشگاهها در دوره کاردانی برای خانمها نیز ظرفیت پذیرش محدودی دارند.